életveszélyt okozó, gondatlanság

2021.03.30. 12:00

Beleesett a forró vízbe a gyermek

Mosáshoz készültek, amikor a baleset megtörtént az udvaron.

ÉM

A megyei főügyészség vádat emelt egy harmincas éveiben járó férfi ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt. A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lakik, családi házban, élettársával és hatéves fiúgyermekükkel. 2020. június elején, kora délután a család mosáshoz készülődött, ezért a vádlott kivitte az udvarra a keverőtárcsás mosógépet és a centrifugát. A nyári konyhában, egy kis méretű fazékban vizet melegített, majd amikor felforrt, fedő nélkül a nyári konyha bejárati ajtaja előtti járdaszakaszon letette a földre. Eközben a mosógéptől nem messze játszott a gyermek. A vádlott a kerti csapnál hozzálátott a mosógép tisztításához, amikor a gyermek megbotlott, és beleült a mögötte lévő fazékba. Kiabálására azonnal a kerti csapnál hűteni kezdték, majd kórházba vitték. A gyermekkorú sértett testfelszínének mintegy 60 százalékán másodfokú és harmadfokú sérüléseket szenvedett el: életveszélyes állapotba került. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában