súlyos égési sérülés

2021.03.24. 16:46

Az anya gondatlansága miatt égett meg a hatéves gyermek

A Miskolci Törvényszék tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabott ki azzal a vádlottal szemben, akinek gondatlansága miatt súlyos égési sérüléseket szenvedett egy gyermek.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott nő, családjával – köztük a hatéves kisfiával – él együtt egy borsod megyei településen. 2020. április 30-án a vádlott két gyermekével együtt volt otthon, amikor a kora esti órákban kiment a konyhába vacsorát készíteni. Ezalatt a sértett és öccse felügyelet nélkül maradtak a szobában. A sértett gyermek megtalálta az asztalon hagyott öngyújtót, mellyel meggyújtotta a szobában kiteregetett ruhákat. Az égő ruhadarabokról a tűz átterjedt a sértett ruházatára, mely szintén lángra kapott. A vádlott csak akkor észlelte a történteket, amikor a gyermek kiabálni kezdett. Ekkor a nő beszaladt a szobába, eloltotta a tüzet és segítséget hívott a sértetthez, miközben folyamatosan vízzel hűtötte a megégett testét. A gyermek a felsőtestén, a végtagjain, a nyakán és az arcán, összességében a testének csaknem 60%-án II. és III. fokú életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. A sérülések várhatóan 2-3 hónap alatt meggyógyulnak, azonban a gyermeknél a mozgáskorlátozást okozó – az ízületeknél és a térdhajlatokban képződő – húzóhegek következtében maradandó fogyatékosság alakulhat ki.

A bíróság a vádlottal szemben életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt 300.000.- forint pénzbüntetést szabott ki. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését. A bíróság végzése jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában