Közlekedés

2021.02.04. 18:52

Záporoznak a büntetések, mert fittyet hánynak a súlykorlátozásra

A tiszaújvárosi egyenruhások Sajószögeden ellenőrizték a járműforgalmat.

Fotós: Shutterstock

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának munkatársai, és a Sajószögedi körzeti megbízottak 2021. február 2-án közlekedésrendészeti akciót hajtottak végre a 35-ös számú főúton. A rendőrök a járműszerelvények súlykorlátozására vonatkozó közúti jelzőtábla rendelkezéseit figyelmen kívül hagyó járművezetőket szűrték ki az ellenőrzések során.

Egy ukrán járműszerelvénnyel szemben is intézkedtek a járőrök, mert a sofőr által vezetett kamion nem hajthatott volna be az említett útszakaszra. A tetten ért autóvezetőt a járőrök 30.000 forint közigazgatási bírsággal sújtották, majd a járműszerelvény rendszámát, és forgalmi engedélyét – a bírság összegének a megfizetéséig – a helyszínen elvették.

A délutáni órákban a rendőrök a súlykorlátozással kapcsolatos szabálysértések elkövetése miatt további négy esetben intézkedtek a szabálysértő járművezetőkkel szemben.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya felhívja a járműszerelvénnyel közlekedő sofőrök figyelmét, hogy a 35-ös számú főútvonal Muhi-Nagycsés-Sajószöged-Tiszaújváros szakaszán érvényben lévő súlykorlátozásra vonatkozó szabályokat tartsák be! A folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök – a kiemelt szabálysértések elkövetőivel szemben – a közlekedés biztonsága érdekében alkalmazzák az azonnali intézkedés, és hatósági eljárás elvét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában