nyomozás

2021.02.20. 19:30

Székkel támadt az intézkedő rendőrökre

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és testi sértés miatt nyomoz egy férfi ellen, aki a gyanú szerint jogszerűen intézkedő rendőrre támadt.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a büntetlen előéletű – de kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt büntetőeljárás hatálya alatt álló, és tulajdon elleni szabálysértés miatt már elmarasztalt – bódult fiatal egy borsodi élelmiszerboltban bűntársával többször valósított meg szabálysértési értékhatárra lopást.

A cselekményeket biztonsági kamera rögzítette, amelynek felvételei alapján a rendőrök felismerték az általuk ismert elkövetőt, ezért lakóhelyén kutatást terveztek.

Amikor a férfi észlelte, hogy a rendőrök megállnak az ingatlan előtt, menekülni kezdett az ingatlan hátsó részének irányába, miközben egyik családtagja azt állította a nyomozónak, hogy a keresett személy nem tartózkodik otthon, és nem tudja, hogy hol lehet.

Mindeközben az ingatlan hátsó része felől érkező rendőr felszólította a menekülő férfit, hogy álljon meg, ő azonban tovább menekült. Ismételt felszólítás után a férfi hirtelen szembefordult az őt követő nyomozóval és az udvaron lévő, háttámla nélküli, fém lábakkal rendelkező, 10 kilogramm súlyú irodai széket megragadva azzal a rendőr feje felé sújtott. Miután a nyomozó az ütést – zúzódásos sérülések elszenvedése mellett – kivédte, elvette a széket az elkövetőtől és társa közreműködésével megbilincselte.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és könnyű testi sértés vétségének a megalapozott gyanúját közölte vele. A férfi a gyanúsítotti kihallgatása során tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és panasszal élt az őrizet elrendelése ellen.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a megkísérelt szökés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását. Az ügyészi indítvánnyal egyetértve a Debreceni Járásbíróság a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és a védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában