emberölési kísérlet

2021.02.02. 19:00

Négy év börtönt kapott a rudabányai szurkáló

Idegesítette a férfi, mert „járt utána”, ezért úgy döntött, hogy végez vele.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Törvényszék emberölés kísérlete miatt szabadságvesztésre ítélte azt a nőt, aki több késszúrással megsebesítette alkalmi ismerősét tavaly áprilisban Rudabányán.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott és a sértett ismerték egymást, a sértett férfi már korábban is többször kereste a nő társaságát. 2020. április 22-én a sértett ismét megjelent a vádlott által lakott utcában, ami miatt a nő ideges lett. Magához vett egy 16 centi pengehosszúságú kést, kiment az utcára, miközben azt kiabálta, „Most megölöm ezt a köcsögöt!”.

A vádlott utolérte a sértettet, vitatkoztak, dulakodtak, majd a nő elővette a ruházatába rejtett kést és azzal öt szúrást ejtett a férfi testén, melyből kettő elől a sértett mellkasát, három hátul a lapockáját érte. A vádlott az utcán történteket követően visszament a házba, a kést az udvari wc-be rejtette miközben közölte az udvaron lévő ismerőseivel, megmondta, hogy leszúrja, megöli a férfit, majd hozzátette, ez az ember szerelmes belé, úgy sem fogja feljelenteni. A vádlott tettének következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 4 év szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerte, megbánta és bocsánatot kért a sértettől. A bíróság ítéletét az ügyészség, a vádlott és a védő is elfogadta, ezért az jogerős.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tovabbra-is-bortonben-maradt-a-rudabanyai-szurkalo-5033098/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/letartoztatasban-a-keseles-gyanusitottja-4656181/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/letartoztatta-a-birosag-a-rudabanyai-keseles-gyanusitottjat-4207320/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/emberolesi-kiserlet-kessel-rendorkezen-a-tamadok-4203225/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában