Kábítószer

2021.02.05. 16:19

„Biofűvel” kereskedhetett Mezőkövesden, letartóztatták

A Mezőkövesdi Járásbíróság február 5-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki éveken keresztül új pszichoaktív anyag árusításával foglalkozhatott a borsodi városban.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított közel három év alatt kilenc személynek értékesíthetett un. „biofüvet” az adagonként 0,3-0,5 grammjával előre alufóliába csomagolt drogból. A gyanúsított Mezőkövesden egy apartmanban, forgalmasabb helyeken lévő áruházak, épületek előtt, szabadidőparkban, illetve a külterületen található üdülőövezetben mindig különböző helyszíneken adta át a vevőknek a drogot, akik közül volt, aki több száz alkalommal vásárolhatott tőle.

A gyanúsítottal szemben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult eljárás.

A cselekmény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ezért tartani kell attól, hogy a gyanúsított a büntetéstől való félelmében a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárás eredményességét a tanúk befolyásolásával, a még le nem foglalt bizonyítási eszköz megsemmisítésével, elrejtésével veszélyeztetné, illetve újabb bűncselekményt követne el.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője jelentettek be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában