Lopás

2021.02.13. 16:30

Alvó testvérét fosztotta ki

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a vád szerint testvére védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvette annak a pénzét.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint, a vádlott 2020. június 22-én este a nyitott bejárati ajtón keresztül bement az egyik Mezőkövesdhez közeli községben lakó testvére házába. Mikor a vádlott észlelte, hogy a sértett a ház egyik helyiségében mélyen alszik – kihasználva a férfi védekezésre képtelen állapotát –, magához vette a sértett tulajdonában lévő és az ágyban a lábai mellett elhelyezett 62 200 forint készpénzt, valamint a sértett nevére kiállított bankkártyát.

A vádlott távozóban a sértett bankkártyáját a lakóház udvarán elrejtette – amit a sértett másnap megtalált –, azonban a készpénzt magával vitte.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a korábbi szabadságvesztés büntetésének végrehajtása során alkalmazott feltételes szabadság megszüntetésére és a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában