katasztrófavédelem

2021.02.02. 07:30

A 4. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 156 alkalommal riasztották, amiből 86 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Megyeszerte összesen hatvanhárom alkalommal kérték a tűzoltók segítségét a havazáshoz köthető események felszámolásához január 25-én. A felázott talaj, a hó súlya és a szél miatt ötven helyszínre vonultak ki az egységek fakidőlés, illetve nagyméretű ágak lehasadása miatt. Ilyen jellegű beavatkozásra főként a Bükk hegységben és a zempléni térségben volt szükség. Az Ómassa és Lillafüred, valamint a Kishuta és Nagyhuta közötti útszakaszon kidőlt fák akadályozták a közlekedést, melyeknek az eltávolításában a miskolci és a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók is részt vettek. Elakadt járművek továbbhaladásában négyszer, míg árokba csúszott autók mentésében két esetben segítettek a tűzoltók. Sátoraljaújhelyen a helyi hivatásos tűzoltók két alkalommal távolítottak el pincébe szivárgott vizet, összesen mintegy harminc köbmétert. Prügyön, a Móricz Zsigmond utcában egy lakóház kéménye dőlt meg, amelyet a szerencsi hivatásos tűzoltók bontottak vissza. Tiszaújvárosban egy templom tetőborítását bontotta meg a szél, a beázás megszüntetésében a helyi hivatásos tűzoltók segítettek.

Két személygépkocsi karambolozott Szerencsen, a Gyár úton január 25-én. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a balesetben érintett járműveket, majd az egyik autóból, a mentőkkel közösen kiemeltek egy sérültet és megszüntették a forgalmi akadályt.

Egy műszaki hibás, vontatott kamion hátuljába hajtott egy személygépkocsi az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Hejőpapi térségében, a 157-es kilométerszelvényben január 25-én. A mezőcsáti hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót és a mentőkkel közösen kiemelték az egyik utast a járműből.

Családi ház udvarán lévő kútba esett egy ember Edelényben, a Kossuth Lajos úton január 26-án. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók mentőkötél és létra segítségével kimentették a bajbajutottat a körülbelül nyolc méter mély kútból és átadták a mentőknek.

Lakóházban keletkezett tűz miatt vonultak a tűzoltók Abaújszántóra, a Kiss utcába január 28-án. A szerencsi és az encsi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor egy helyisége és a tetőszerkezete égett az ingatlannak. Az egységek eloltották a tüzet és átvizsgálták az épületet. Az eset során nem történt sérülés, azonban a ház lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében az önkormányzat nyújtott segítséget.

Lakóházban keletkezett tűz miatt riasztották a tűzoltókat Körömre, a Széchenyi utcába január 31-én. A száz négyzetméter alapterületű épület egyik szobájában berendezési tárgyak égtek. A tüzet a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók eloltották és átvizsgálták a házat. Az eset során nem történt sérülés, az ingatlan lakható maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában