Bántalmazás

2021.01.23. 12:30

Megitták az áldomást, megverték az eladót

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 44 éves és egy 33 éves férfi ellen.

Forrás: Shutterstock

Akár burleszkfilm alapjául is szolgálhatna az a történet, amely majdnem egy éve történt. Hogy az eset mennyire nem vicces, jól jelzi, hogy az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlottak egy borsodi kistelepülésen lévő családi házukban egy ló megvásárlását ünnepelték, megvendégelve az eladót is – mondhatni áldomást ittak az üzletre. Az elfogyasztott alkoholtól az eladó könnyíteni akart magán. Az udvaron végezte a szükségét, amikor a két vádlott fakarókkal hátulról rátámadt, a hátát és karját ütlegelték.

A sértett ijedtségében a kerítést átugorva kiszaladt az utcára, ám üldözőbe vették, utolérve ráncigálták, tovább ütötték. A férfi nem látva más megoldást arra, hogy egérutat nyerjen, az utcáról beugrott egy idegen portára, ahová nem követték, s ahol szerencséjére nem volt vérmes házőrző eb.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a könnyű testi sértés miatt magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben a vádlottak közül a büntetlen előéletű idősebb vádlottal szemben pénzbüntetést, a büntetett előéletű fiatalabb vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában