Nagyvilág

2021.01.03. 19:30

Halálos tűzijáték-balesetek

Többen meghaltak szilveszteri tűzijáték-balesetekben Európában.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Egy felrobbanó szerkezet leszakította egy 25 éves férfi fejét a franciaországi Boofzheim településen, Strasbourgtól mintegy 30 kilométerre délre, írja az MTI a helyi hatóságok közlései alapján.

Egy 24 éves másik férfi is megsebesült az arcán a balesetben, és kórházban ápolják. Az eset körülményei egyelőre tisztázatlanok. Egy helyi lap értesülése szerint a tűzijáték először nem robbant föl, amikor meggyújtották és eldobták, de amikor a két férfi emiatt közel ment hozzá, akkor igen.

Ebben a régióban december eleje óta tilos a tűzijátékok értékesítése és használata magánszemélyeknek. Németországban is meghalt legkevesebb egy ember egy tűzijátéktól: egy 24 éves férfi az ország keleti felén lévő, Brandenburg tartományi Rietz-Neuendorfban. A veszélyes szerkezet házi készítésű volt – közölte a helyi rendőrség, amely további házi készítésű pirotechnikai eszközöket kobozott el a helyszínen.

Életveszélyes sérülés

A nyugat-németországi Osnabrückben, egy épületben szintén egy házi készítésű tűzijátéktól életveszélyesen megsebesült egy 21 éves férfi, akinek bizonyos végtagrészei leszakadtak. Két másik fiatal is megsebesült a balesetben, egyikük súlyosan.

A közép-németországi Springstille faluban egy idő előtt felrobbanó tűzijátéktól szintén súlyosan megsebesült egy 24 éves fiatal. Elképzelhető, hogy elveszíti a látását – közölte a rendőrség. Essenben rendőrökre támadt tűzijátékkal egy fiatalokból álló banda.

Berlin Neukölln nevű városrészében kigyulladt és öszszeomlott egy élelmiszer-áruház. A tűz valószínűleg egy szeméttárolóban keletkezett, és átterjedt az áruház belsejére, ahol tűzijátékokat is árultak. A tűzoltók ez utóbbi körülmény miatt nem közelíthették meg mindenütt a lángokat, így azok végül az épület összeomlását okozták. Ebben a tűzesetben senki nem sérült meg.

Németországban is tilos volt a tűzijáték kereskedelme szilvesztert megelőzően, de a használata nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában