Lezárt ügy

2021.01.12. 16:30

Bíróság elé állhat a zaklató

Több hatóságnál feljelentette, és volt olyan nap, amikor több mint hetven alkalommal hívta volt élettársát egy sajószentpéteri férfi. A rendőrök a zaklatás miatt indított ügy vizsgálatát befejezték.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 44 éves sajószentpéteri férfival szemben. A gyanúsított 2020 áprilisától, huzamosabb ideig, napi rendszerességgel telefonon zaklatta volt párját. A sértett életét az állandósult – naponta több alkalommal a hajnalban, vagy akár éjszaka is előforduló – molesztálás, fenyegetőzés ellehetetlenítette. Előfordult, hogy egy nap hetvenkét alkalommal telefonált a férfi, aki volt párját ráadásul több hatóságnál fel is jelentette.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki más életébe rendszeresen, önkényesen beleavatkozik, akkor e vétség elkövetése akár szabadságvesztéssel is büntethető. Súlyosító körülmény, ha a háborgató jellegű zaklatást házastárs, volt házastárs, élettárs vagy volt élettárs sérelmére követik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában