lopás

2021.01.24. 15:00

A zsinagógából próbált lopni, a bíróság elítélte

A Szerencsi Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy zsinagógából tableteket próbált meg ellopni.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Üres kézzel távozott

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott 2019-ben a Szerencs közeli településen lévő zsinagóga épületének egyik ablakpárkányára fellépett, majd az ablak üvegét betörte és bemászott a női karzatra, ahol értékeket keresett. Magához vette az ott talált 2 darab táblagépet, azonban nem tudta, hogyan juthat le a zsinagóga földszinti részébe, leugrani pedig nem mert, ezért inkább a tableteket hátrahagyva az ablakon keresztül, üres kézzel távozott.

A járásbíróság a vádlottat lopás bűntettének kísérlete miatt két év fegyházbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a vádlott a büntetésből nem bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte a cselekményt és tettét megbánta. Súlyosító körülmény volt, hogy a bűncselekmény elkövetése előtt is többször volt büntetve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában