kerékpárosok közlekedés

2020.12.18. 19:30

Közlekedésbiztonsági akció Edelényben

A biztonság nincs fényévekre, ha láthatósági eszközökkel biciklizünk.

Forrás: police.hu

A kerékpárosok közlekedésbiztonságának fontosságára hívták fel a figyelmet a rendőrök a közelmúltban Edelényben. A téli évszakváltozásnak negatív hatása van a mindennapi közlekedésre. A tapasztalatok szerint a romló időjárási és látási viszonyok miatt nagyobb mértékben emelkedik a balesetek, ezen belül is a gyalogos- és kerékpáros-elütések száma. Ebben az időszakban a láthatóság életeket menthet. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, az Edelényi Rendőrkapitányság és az Edelényi önkormányzat folytatta közös közlekedésbiztonsági akcióját. A december elsején megtartott figyelemfelhívó akció a láthatóságra fókuszált. A láthatósági eszközökkel nem rendelkező kerékpárosok az intelem mellé lámpaszettet, fényvisszaverő mellényt kaptak, hogy biztosan hazaérjenek.

A rendőrségnek továbbra is fontos célja a közlekedési balesetek megelőzése, éppen ezért a rendszeres figyelemfelhívó ellenőrzések nyomatékosítják a világítási szabályok betartását, a fényvisszaverő eszközök-ruházat viselésének fontosságát.

(A borítóképen: Az akció a láthatóságra fókuszált)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában