Erőszak

2020.12.17. 18:00

Gereblyével támadt az intézkedő rendőrökre

A Miskolci Járásbíróság bíróság elé állítás keretében szombaton hozott ítéletet.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock

A bíróság által megállapított tényállás szerint december 10-én Miskolcon a Készenléti Rendőrség járőrei intézkedni próbáltak a vádlott élettársával szemben, azonban az eljárás alá vont férfi elfutott a helyszínről. A járőrök felkutatták, igazoltatták, azonban a férfi megint menekülni próbált, ezért a rendőrök megbilincselték.

Időközben a helyszínre érkezett a férfi élettársa, a vádlott nő, aki egy 1 méteres acél nyelű gereblyével indult a rendőrök felé. Amikor öt méterre megközelítette az intézkedés helyszínét, az egyik rendőr elé állt és feltartóztatta, ekkor a vádlott a gereblyét a járőr felé dobta, majd elfutott. Az eszköz sérülést nem okozott, mert a sértett észlelve a vádlott támadását kitért az elől.

A bíróság a vádlott bűnösségét megállapította. A nőt felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év szabadságvesztésre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását a 3 év próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülmény volt, hogy a fiatal felnőtt vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerte és megbánta.

Az ügyészség az ítélettel szemben a büntetés súlyosítása végett fellebbezett, a vádlott és a védő az ítéletet tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában