autófeltörés

2020.12.10. 17:00

Autóban hagyott értékeket lopott

A biztonsági kamerák alapján tudták beazonosítani az autófeltörések elkövetőjét.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Miskolci Járásbíróság vasárnap letartóztatta azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy parkoló autókban hagyott értékek megszerzésével csaknem egymillió forint összegű kárt okozott a sértetteknek.

A gyanúsított november 23-án a kora reggeli órákban egy óvoda előtt parkoló autó jobb első ablakát betörve vette el az autó utasterében hagyott pénztárcát a benne lévő iratokkal és 20 ezer forint készpénzzel. Ugyanezen a napon délután hasonló módszerrel egy másik autóból vett el egy női táskát, november 30-án laptopot, mobiltelefont szerzett egy parkoló autóból. Az elvett tárgyak nem kerültek elő. A gyanúsítottat a cselekmények elkövetésének közelében működő biztonságikamera-felvételek segítségével sikerült azonosítani. A gyanúsítottal szemben több rendbeli lopás miatt indult büntetőeljárás. Bűnösségének megállapítása esetén, figyelemmel az előéletére is, akár tíz évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában