kettős gyilkosság

2020.11.26. 17:30

Több tanú cáfolta a vádlotti védekezést

Van, aki nem tudja elképzelni, Sándor követte el a szikszói kettős gyilkosságot.

Tóth Balázs

Tanúk meghallgatásával folytatódott a héten a 2011-ben történt szikszói kettős emberölés ügyében indult büntetőper a Miskolci Törvényszéken. Kedden a sértettek és Sz. Sándor vádlott közeli hozzátartozóit hallgatta meg a bíróság, előbbiek közvetetten terhelő vallomásokat tettek és áttételesen cáfolják azt a vádlotti állítást, hogy a bűncselekmény helyszínére miként kerülhettek azok a madzagok, amelyekkel megkötözték a sértett idős párt. A vádlott közeli hozzátartozói éltek mentességi jogukkal, de a nyomozáskor tett vallomásuk felhasználható az eljárásban. Azok terhelőek a vádlottra nézve abból a szempontból, hogy cáfolták a vádlott nyilatkozatait arról, hogy hol tartózkodhatott a gyilkosságok időpontjában.

Csütörtökön a sértettek még élő szomszédait hallgatták meg a tárgyaláson és a ház új tulajdonosát is kérdezték. Az egyik tanú, egy idős férfi elmondta, az idős pár, János bácsi és Gizi néni az egyik szomszéddal és a vádlott volt anyósával jártak össze, reggelente mindig egyiküknél kávéztak, délutánonként átmentek beszélgetni egymáshoz. Másokkal bizalmatlanabbak voltak, kevesen voltak bejáratosak hozzájuk.

János bácsi, bár korábban eladta szőlőjét, pincéjét és a hozzá tartozó kis szőlőt megtartotta, azt rendszeresen művelte. A gyilkosság utáni napokban neki is feltűnt, hogy nincs mozgás a ház körül, a redőny sem úgy állt, ahogy szokott, a szomszédnak szólt, értesítse a sértettek keresztlányát. Később ő ment be az udvarra – a korábban nyitva sosem hagyott kapun – és ő találta meg az elhunyt idős párt a melléképületben.

Egy másik szomszéd, egy középkorú nő elmondta, ő gyakran megállt beszélgetni a sértettekkel az utcán, kedvesek voltak, de be ő sem járt hozzájuk, nem tudta, kiket engedtek be magukhoz. A legtöbb dolgot maguk végezték a ház körül, csak felújításokra kértek meg szakembert. Hogy kölcsön kértek-e eszközöket (ez a vádlott védekezése miatt fontos), azt ő sem tudta, akár csak a másik tanú. Kitért arra, hogy a gyilkosság hétvégéjén az ő, valamint a szomszéd kutyája is hányt, mérgezésre gyanakodtak, de végül nem lett bajuk az állatoknak.

Mindkét tanú ismerte a vádlottat, az idős férfi elmondta, nem hinné, hogy gyilkolt volna. A szóbeszédekről, a gyilkosság okáról nem volt tudomásuk, a nő szerint sokan azt feltételezték, vélt pénzük miatt ölhették meg őket. A bíró kérdésére, hogy hallották-e, a sértettek idősotthonba készültek és a gyilkosságot megelőző napokban ötmillió forintot vettek ki a bankból, nemmel feleltek.

Egy harmadik tanút a háznál még föllelhető dolgokról kérdeztek, különös tekintettel a kötöző zsinegekre, s megerősítette, azok egy része ott volt, nem ő vitte oda őket.

A törvényszék pénteken újabb tanúk meghallgatásával folytatja a büntetőeljárást.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tagad-a-gyanusitott-4547636/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/teglaval-leutotte-majd-megkotozte-es-a-faskamraban-hagyta-az-idos-hazaspart-4118556/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában