folytatódik az ügy

2020.11.10. 20:00

Perfelvételi tárgyalást tartottak az Orosz Bernadett elleni jogsértéses perben

A Miskolci Törvényszék perfelvételi tárgyalást tartott a felperes jóhírnevének és a becsületének, az alperes élet, testi épség és egészséghez fűződő jogainak megsértése miatt folyamatban lévő személyiségi jogi perben.

Horváth Imre

Forrás: Tóth Balázs

Mint korábban megírtuk, Orosz Bernadettet volt párja jelentette föl személyiségi jogainak megsértése miatt, miután a nő közzétette, hogyan bántalmazta őt tavaly novemberben. Orosz Bernadett fel is jelentette a férfit, a büntetőeljárás azonban még tart.

A felperes férfi személyiségi jog megsértése miatt keresettel élt az alperes nővel szemben a Miskolci Törvényszéken. Kérte, hogy a törvényszék ítéletében állapítsa meg, az alperes megsértette a személyes adatainak védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy korábban az alperes saját közösségi oldalán nyilvánosságra hozta a férfi nevét, foglalkozását és egyéb személyes adatait. Az alperesnek a közösségi oldalán tett közlése miatt kérte annak a megállapítását is, hogy az alperes megsértette a jóhírnevét és a becsületét. A felperes 5 millió forint összegű sérelemdíj megfizetésére kérte kötelezni a nőt. Az alperes a kereset elutasítására irányuló kérelme mellett viszontkeresetet terjesztett elő, melyben azt kérte megállapítani, hogy felperes korábbi bántalmazó magatartásával megsértette az élet, testi épség és egészséghez fűződő személyiségi jogait. A jogsértés miatt 7.8 millió forint összegű sérelemdíj és a jogsértéssel összefüggésben felmerült 2.2 millió forint összegű kártérítés megfizetésére kérte kötelezni a felperes férfit.

Fenntartották

A felek a keresetben, illetve a viszontkeresetben foglaltakat továbbra is fenntartották. A perfelvételi tárgyaláson a korábban előterjesztett bizonyítási indítványaik – melyek lényegében tanúk kihallgatására, okiratok beszerzésére és szakértői bizonyításra irányultak – a tárgyában tettek nyilatkozatot. Indítványozták a már folyamatban lévő más eljárásokban, a büntető- és a közigazgatási eljárásban keletkezett bizonyítékok beszerzését és a perben történő értékelését.

A törvényszék a perben várhatóan 2021. januárjában tanúk kihallgatásával folytatja a tárgyalást.

Ahogy annak idején megírtuk, a miskolci édesanyát a volt párja brutálisan megverte, a nő pedig annyira félt az eset után, hogy a nyilvánossághoz fordult és közzétette a magáról készült fotókat, illetve leírta, hogy mi történt. Mint akkor portálunknak elmondta, ha nem léptek volna közbe a bántalmazásnál lehet, hogy agyonverte volna a férfi, de az eset után is attól rettegett, hogy megkeresi és végez vele.

Felkapta a sajtó

Az esetet felkapta a sajtó és nagy közfelháborodást váltott ki, így a bántalmazó férfit elbocsátották munkahelyéről, és rengeteg negatív vélemény, inzultus érte az interneten, ezért is indított pert a nő ellen.

Az első, szeptemberi tárgyalási nap során a Miskolci Törvényszék előtt tüntetést tartott a Nőkért Egyesület azt hangsúlyozva, hogy a nők elleni bántalmazásos ügyekben Jelenleg az elkövetők teljes nyugalomban vannak és az áldozatok félnek, pedig utóbbiaknak kellene félniük tetteik következményeitől. A most hétfői tárgyalásra szintén meghirdették a néma szimpátiatüntetést, amelyet azonban a járványhelyzet miatt végül nem tartottak meg. Viszont online fotókampányt hirdettek, amelyben arra kértek mindenkit, írjon fel egy papírra vagy táblára üzenetet, jelölje meg a #veledvagyunkbernadett hashtaggel, készítsen magáról egy fotót kezében az üzenettel. A képet pedig töltse fel (nyilvános eléréssel) a közösségi oldalra a saját falára, vagy küldje el üzenetben a Nőkért Egyesület számára, és ők egy albumban összegyűjtik a támogató üzeneteket.

(A borítóképen: A szeptemberi tárgyaláson)

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában