folytatódik az ügy

2020.11.10. 20:00

Perfelvételi tárgyalást tartottak az Orosz Bernadett elleni jogsértéses perben

A Miskolci Törvényszék perfelvételi tárgyalást tartott a felperes jóhírnevének és a becsületének, az alperes élet, testi épség és egészséghez fűződő jogainak megsértése miatt folyamatban lévő személyiségi jogi perben.

Horváth Imre

Mint korábban megírtuk, Orosz Bernadettet volt párja jelentette föl személyiségi jogainak megsértése miatt, miután a nő közzétette, hogyan bántalmazta őt tavaly novemberben. Orosz Bernadett fel is jelentette a férfit, a büntetőeljárás azonban még tart.

A felperes férfi személyiségi jog megsértése miatt keresettel élt az alperes nővel szemben a Miskolci Törvényszéken. Kérte, hogy a törvényszék ítéletében állapítsa meg, az alperes megsértette a személyes adatainak védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy korábban az alperes saját közösségi oldalán nyilvánosságra hozta a férfi nevét, foglalkozását és egyéb személyes adatait. Az alperesnek a közösségi oldalán tett közlése miatt kérte annak a megállapítását is, hogy az alperes megsértette a jóhírnevét és a becsületét. A felperes 5 millió forint összegű sérelemdíj megfizetésére kérte kötelezni a nőt. Az alperes a kereset elutasítására irányuló kérelme mellett viszontkeresetet terjesztett elő, melyben azt kérte megállapítani, hogy felperes korábbi bántalmazó magatartásával megsértette az élet, testi épség és egészséghez fűződő személyiségi jogait. A jogsértés miatt 7.8 millió forint összegű sérelemdíj és a jogsértéssel összefüggésben felmerült 2.2 millió forint összegű kártérítés megfizetésére kérte kötelezni a felperes férfit.

Fenntartották

A felek a keresetben, illetve a viszontkeresetben foglaltakat továbbra is fenntartották. A perfelvételi tárgyaláson a korábban előterjesztett bizonyítási indítványaik – melyek lényegében tanúk kihallgatására, okiratok beszerzésére és szakértői bizonyításra irányultak – a tárgyában tettek nyilatkozatot. Indítványozták a már folyamatban lévő más eljárásokban, a büntető- és a közigazgatási eljárásban keletkezett bizonyítékok beszerzését és a perben történő értékelését.

A törvényszék a perben várhatóan 2021. januárjában tanúk kihallgatásával folytatja a tárgyalást.

Ahogy annak idején megírtuk, a miskolci édesanyát a volt párja brutálisan megverte, a nő pedig annyira félt az eset után, hogy a nyilvánossághoz fordult és közzétette a magáról készült fotókat, illetve leírta, hogy mi történt. Mint akkor portálunknak elmondta, ha nem léptek volna közbe a bántalmazásnál lehet, hogy agyonverte volna a férfi, de az eset után is attól rettegett, hogy megkeresi és végez vele.

Felkapta a sajtó

Az esetet felkapta a sajtó és nagy közfelháborodást váltott ki, így a bántalmazó férfit elbocsátották munkahelyéről, és rengeteg negatív vélemény, inzultus érte az interneten, ezért is indított pert a nő ellen.

Az első, szeptemberi tárgyalási nap során a Miskolci Törvényszék előtt tüntetést tartott a Nőkért Egyesület azt hangsúlyozva, hogy a nők elleni bántalmazásos ügyekben Jelenleg az elkövetők teljes nyugalomban vannak és az áldozatok félnek, pedig utóbbiaknak kellene félniük tetteik következményeitől. A most hétfői tárgyalásra szintén meghirdették a néma szimpátiatüntetést, amelyet azonban a járványhelyzet miatt végül nem tartottak meg. Viszont online fotókampányt hirdettek, amelyben arra kértek mindenkit, írjon fel egy papírra vagy táblára üzenetet, jelölje meg a #veledvagyunkbernadett hashtaggel, készítsen magáról egy fotót kezében az üzenettel. A képet pedig töltse fel (nyilvános eléréssel) a közösségi oldalra a saját falára, vagy küldje el üzenetben a Nőkért Egyesület számára, és ők egy albumban összegyűjtik a támogató üzeneteket.

(A borítóképen: A szeptemberi tárgyaláson)

 

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában