Videóval!

2020.11.06. 13:00

Így ütöttek rajta a kovácsvágási emberölés gyanúsítottján!

A Miskolci Járásbíróság letartóztatta azt a férfit, aki a gyanúsítás szerint 2011. januárjában Kovácsvágáson saját lakásában bántalmazta az idős nőt, majd pénzt vitt el a házból.

Horváth Imre

Fotó: Tóth Balázs

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított éjjel a sértett házának utcafronti ablakán keresztül jutott be az ingatlanba, ahol kutatni kezdett, majd a 81 éves egyedül élő sértettre támadt. Legalább négyszer ököllel az arcán, majd egy éles tárggyal a homlokán megütötte, végül a nyakát megragadta, hátrafeszítette, minek következtében a sértett nyakcsigolyája eltört. A gyanúsított négyszázezer forint készpénzt és néhány palack bort vitt magával a sértett ingatlanából. A sértett a bántalmazás során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A cselekmény miatt korábban egy másik férfival szemben történt vádemelés, azonban a bíróság őt a vádak alól felmentette, mert nem találta bizonyítottnak, hogy a bűncselekményt elkövette. Az ügyben újabb nyomozás kezdődött, melyben genetikai szakértői vélemény készítése vált lehetővé. A nyomozás eredményeként a gyanúsítottal szemben büntetőeljárás indult nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt.

A cselekmény akár 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, ezért megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetéstől való félelmében megszökne, elrejtőzne. Tartani kell attól is, hogy a tanúk befolyásolásával a büntetőeljárás eredményét veszélyeztetné. A bíróság a felsorolt indokok miatt enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzéssel szemben a vádlott fellebbezett.

Közben a Nemzeti Nyomozó Iroda közzétette a videót a gyanúsított elfogásáról, akin Kőszegen ütöttek rajta a Készenléti Rendőrség felfegyverzett kommandósai az éjszaka közepén.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában