letartóztatás

2020.11.29. 19:00

Egy testvérpár okozhatta az idős asszony halálát Hegymegen

A Miskolci Járásbíróság vasárnap letartóztatását rendelte el a testvérpárnak, akikkel szemben halált okozó testi sértés miatt indult nyomozás.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak november 26-án együtt italoztak, majd úgy döntöttek az általuk korábbról ismert, egyedül élő idős sértettől fognak pénzt szerezni. A gyanúsítottak a sértett házába az ablakon keresztül jutottak be, majd bementek abba a szobába, ahol a 94 éves sértett az ágyban feküdt. Az idős nő felismerte gyanúsítottakat, segítségért kiáltott, mire a gyanúsítottak a száját befogták és a földre rántották. A földön fekvő sértettet többször megütötték és a nyakát szorították. Miután a sértett eszméletét vesztette, átkutatták a lakást, majd 100.000 forint készpénzzel távoztak, magára hagyva a földön fekvő, eszméletlen idős nőt. A sértett bordatöréseket, zúzódásokat szenvedett, a sérülések miatt a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsítottakkal szemben halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás. A cselekmény okán a gyanúsítottakkal szemben – bűnösségük megállapítása esetén – akár 8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A büntetés mértéke miatt megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. Tartani kell attól is, hogy egymással összebeszélve a büntetőeljárás eredményességét veszélyeztetnék. A bíróság a felsorolt indokok miatt enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek:

 

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/holtan-talaltak-egy-asszonyt-hegymegen-4750882/

 

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-rendorok-orizetbe-vettek-a-bantalmazot-2-4752082/

 

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-rendorok-a-bantalmazo-fiveret-is-orizetbe-vettek-4754371/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában