hivatalos személy elleni erőszak

2020.11.12. 20:30

Az egész család a rendőrökre támadt

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást hét személy ellen.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

November 9-én este a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság állományába tartozó járőrök szolgálati gépkocsival közlekedtek egy borsodi településen, amikor egy körözés alatt álló férfit észleltek, aki élettársával az utcán sétált.

A rendőrök megállásra szólították fel a 31 éves férfit, aki azonnal menekülni kezdett. Miután a járőrök utolérték a férfit, bilincselése érdekében testi kényszert alkalmaztak vele szemben, azonban ő aktívan ellenállt és próbált szabadulni a rendőrök fogásából. Eközben a helyszínre ért a férfi élettársa, aki a ruházatánál megragadva próbálta lerángatni a rendőrt a földön lévő párjáról és azt követelte, hogy engedjék el.

A rendőri intézkedésről tudomást szereztek az elfogatóparancs hatálya alatt álló férfi családtagjai, akik szintén a helyszínre siettek. Az elfogott személy édesanyja, testvérei és más hozzátartozók az intézkedő rendőröket lökdösni kezdték, a ruházatuknál fogva rángatták őket, és azt akarták elérni, hogy a továbbra is szabadulni próbáló rokonuk el tudjon menekülni.

Végül az egyik rendőr könnyfakasztó sprayt alkalmazott, időközben erősítés is érkezett a helyszínre, így a férfit elfogták és a rendet helyreállították.

A támadás során az elfogott férfi 24 éves élettársa – vérző hámsérülést okozva – megkarmolta az egyik rendőr arcát és a nyakát, ezért a sértett könnyű testi sértés vétségének elkövetése miatt magánindítvánnyal élt a nő ellen.

A nyomozó ügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetét és csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki őket. A cselekmény jellegére és a gyanúsítottak személyében rejlő társadalomra veszélyeségre tekintettel – közülük öten büntetett előéletűek és hatan a szabálysértési nyilvántartásban is szerepelnek – az ügyészség valamennyiük esetében indítványt tesz letartóztatásuk elrendelésére. A kényszerintézkedés tárgyában a Debreceni Járásbíróság dönt.

A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

(A borítóképen: A fotón az összekarmolt rendőr)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában