rendőrkézen

2020.11.28. 12:00

A kijárási tilalom sem tartotta vissza a tetten ért autófelörőt

A Miskolci Járásbíróság csütörtökön letartóztatását rendelte el annak a férfinak, aki a kijárási tilalom ellenére éjjel az utcára ment, épp egy autót akart feltörni, amikor tetten érték.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított hónapok óta nem tartózkodott a bejelentett lakásán, vele szemben más ügye miatt elfogató parancsot adtak ki. November 23-án éjfél előtt a járványhelyzet miatt elrendelt kijárási korlátozás ellenére az utcára ment. Miskolcon a Szeles utcán parkoló egyik autóhoz lépett, annak ablakát betörte, de a kocsiból semmit nem tudott elvinni, mert tettét a Terror Elhárítási Központ arra járőröző munkatársai észrevették.

A gyanúsítottal szemben lopás miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A gyanúsított életmódja miatt megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok számára elérhetetlenné válna. A gyanúsított előéletére tekintettel az is feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezen indokok alapján enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra, december 26-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, a védő három napon belül tesz nyilatkozatot a fellebbezés tárgyában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában