vádemelés

2020.10.15. 17:00

Megzsarolta sógorát, majd veréssel állt bosszút egy tizenévesen

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 21 éves férfival szemben, aki miután sógorát megfenyegetve jutott pénzhez, a nyílt utcán összevert egy fiatal fiút.

Horváth Imre

Forrás: police.hu

A vádirat szerint, a férfi 2020. február 6-án este ittas állapotban megjelent a lánytestvére mezőkeresztesi lakásánál és az utcáról kiabálni kezdett a házban tartózkodóknak. Miután a nő és a férje – a vádlott sógora – kimentek a lakóház udvarára, a vádlott közölte velük, hogy a délután folyamán, az éppen náluk vendégeskedő ismerősükkel a vádlott összes pénzét elitták. A vádlott emiatt követelte, hogy adjanak neki 3000 forintot, mert telefont akar vásárolni.

Hozzátartozói közölték a vádlottal, hogy nem adnak neki pénzt és felszólították, hogy távozzon. A vádlott azonban nem tágított, továbbra is követelőzött, majd megfenyegette a sógorát, hogy ha nem kapja meg a pénzt, akkor megöli, illetve szétveri a sértett ház előtt parkoló autóját.

A vádlott hozzátartozóinál vendégségben lévő férfi – akivel a vádlott délután italozott – a vádlottat nem látta, csupán távolabbról, a lakásból hallotta az utcán elhangzó fenyegetéseit és a követelését. A férfi végül átadott a vádlott testvérének 3000 forintot azzal, hogy adja oda a vádlottnak. A nő a pénzt a kerítésen át kidobta az utcára, majd a férjével együtt bementek a lakásba.

Verekedett is

A vádlott miután eltette a pénzt, belerúgott sógora autójának hátsó lökhárítójába, majd távozott a helyszínről. A gépkocsiban 30.000 forint kár keletkezett.

A fentiket követően, a vádlott 2020. február 17-én este Mezőkeresztesen kerékpározott, mikor találkozott az egyik ismerősével, egy tizenéves fiúval. A vádlott a fiút – aki szintén biciklivel közlekedett – követni kezdte, miközben egy korábbi konfliktusuk miatt folyamatosan szidalmazta és fenyegette. Mikor a vádlott utolérte a sértettet, elvette a kerékpárját, felemelte és hozzávágta a fiúhoz, majd a földre került sértettet a nála lévő ecetfa bottal többször megütötte.

A vádlott ezen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és könnyű testi sértés vétsége miatt a vádlottal szemben hatályos magánindítványt terjesztett elő.

A járási ügyészség a férfit zsarolás bűntettével, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolja. A vádiratában vele szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint elkobzás és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában