útlezárások

2020.10.16. 07:29

Elzárt egy települést a víz, újabb útlezárások megyénkben!

A Hernád áradása miatt kiöntött a Bársony patak is, így Hernádszentandrás település személygépjárművekkel és tömegközlekedéssel sem elérhető.

Horváth Imre

Fotó: Tóth Balázs

Lezárt út a 3704-es jelű Ináncs-Abaújszántó összekötő 3+790 km szelvénye és a 3706-os jelű Méra-Ináncs összekötő út 11+500 km szelvények közötti szakasza, valamint 3704-es jelű Ináncs-Abaújszántó összekötőút a Hernád áradása miatt az 5+000 és a 6+300 km szelvények közötti szakaszán. Tehát Hernádszentandrást körbefogta az ár. Sem Pere, sem Ináncs, sem Encs felől sem lehet ma hajnaltól bejutni a településre – tájékoztatta péntek reggel portálunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Sajó áradása miatt továbbra is le van zárva a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakasza, valamint a közelben, a Sajóvelezdről Vadna felé vezető út. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el. Sajóvelezdre jelenleg csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni.

Nem járható a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőút sem. Múcsony felé kell kerülni. A közelben a Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda jelenleg csak egy földúton lehet bejutni.

Ugyancsak lezárták a Muhi és Köröm közötti utat, Muhi közelében. Az áradás miatt a komp sem közlekedik.

A Bódva megemelkedett vízszintje miatt a Komjáti és Tornabarakony közötti út egy 1 kilométeres szakaszát kellett lezárni. Bódvalenke, Tornaszentandrás és Tornabarakony település Hídvágardó felől közelíthető meg.

Árad a Hernád is, ami a Novajidrány és Vizsoly közötti utat árasztotta el, ezért azon lehetetlenné vált közlekedni. Encs vagy Gönc felé kerülhetnek az autósok.

Szikszón is megáradt a Vadász-patak.

A közútkezelő továbbra is arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek és utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, korlátozásokról a www.utinform.hu oldalon vagy diszpécsereiknél.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában