katasztrófavédelem

2020.10.27. 07:30

A 43. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 73 alkalommal riasztották, amiből 23 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Elsodort egy embert az áradó Hernád folyó Bőcsön október 19-én. A bajbajutottnak sikerült megkapaszkodnia egy faágban, amíg a miskolci hivatásos egység a segítségére érkezett. Két tűzoltó, mentőmellényben, kötélbiztosítás mellett beúszott hozzá, biztonságba helyezte és rögzítette őt, majd a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók csónakkal mindannyiukat a partra segítették. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A kimentett embert az egységek átadták a mentőknek.

Kigyulladt egy garázs Edelényben, a Tomori Pál úton október 19-én. A családi házhoz épített, teljes terjedelmében lángoló helyiségben egy személygépkocsin kívül, két háztartási-, valamint egy oxigén- és egy szén-dioxid gázpalackot is tároltak. Az egységek kiérkezése előtt a háztartási gázpalackok megsemmisültek a tűzben. A lángokat, amelyek részben megrongálták a lakóépület tetőszerkezetét is, a kazincbarcikai és a szendrői hivatásos tűzoltók eloltották, a hegesztéshez használt palackokat kihozták a garázsból és visszahűtötték. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az eset során nem történt sérülés.

Tűz keletkezett egy családi házhoz épített kazánházban Ongán, a Major utcában október 21-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az egyik lakó megpróbálta megfékezni a lángokat, azonban nem járt sikerrel. Az egységek rövid időn belül elfojtották a tüzet, amely már az egész helyiséget érintette. A lángok a főépületre nem terjedtek át, az ingatlan lakható maradt.

Aluljáróba zuhant egy ember Miskolcon, a Fényi Gyula téren október 23-án. A baleset egy forgalom elől elzárt gyalogos aluljárónál történt, amelynek a lezáró lemezfedelére lépett egy ember és beszakadt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros roncsvágóval felnyitották az aluljárót, kimentették a bajbajutottat és átadták a mentőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában