vádemelés

2020.09.29. 18:30

Veszélyes hulladék a repceföldön

A Szerencsi Járási Ügyészség három férfi ellen emelt vádat a járásbíróságon.

Horváth Imre

20200424 Deszk Virágzó repce a szántóföldön. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Forrás: MW/Illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

A vád szerint az egyik vádlott vállalkozás keretében lomtalanítást és hagyaték felszámolásokat végzett, ilyen tárgyú hirdetéseket adott fel, így került kapcsolatba egy megrendelővel, aki bekecsi házát értékesítette, és ki akarta üríttetni.

Úgy egyeztek meg, hogy a vádlott mintegy 60 ezer forint készpénz és a házban fellelhető ingóságok fejében a már értéket nem képviselő tárgyakat elszállítja, és – állítása szerint – egy hulladékkezelő-telepen leadja.

Kiszórták a szántóra

Idén április végén a három vádlott egy kisteherautóval megjelent a családi háznál, és a különféle ingóságokat több fordulóval elszállították. A számukra hasznosíthatókat a saját lakóhelyükre vitték, míg mindazokat, amikre nekik nem volt szükségük, a Megyaszó külterületén található repceföldön kiszórták. A vádlottak által hátrahagyott hulladék nagyrészt lakossági hulladék kategóriába tartozik, ugyanakkor azok között több tévékészülék és monitor is volt, amelyek veszélyes hulladéknak minősülnek és alkalmasak a termőföld szennyezésére, míg üvegdarabjaik személyi sérülést is okozhatnak.

A vádlottak a büntetőeljárás során a veszélyes hulladékot összegyűjtötték és egy hulladékátvevő telephelyen leadták. Az ügyben a szerencsi rendőrök nyomoztak. A vádlottak közül ketten büntetlen előéletűek, míg egyikük büntetett, velük szemben az ügyészség büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában