kettős gyilkosság

2020.09.13. 20:30

Tagad a gyanúsított

Fenntartotta korábbi vallomásait a szikszói gyilkosság vádlottja.

Tóth Balázs

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Első tárgyalást tartott a Miskolci Törvényszék a 2011-ben történt szikszói kettős gyilkosság ügyében.

A júniusban tartott előkészítő ülés nem hozott eredményt, a gyilkosság elkövetésével vádolt Sz. Sándor – aki korábban Szikszón polgárőrként is tevékenykedett – ugyanis nem fogadta el a beismerés esetére fölajánlott életfogytig tartó szabadságvesztést, amely esetén legkorábban 25 év múlva szabadulhatott volna feltételesen.

Dr. Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség helyettes szóvivője elmondta, az első tárgyalási napon a korábbiakhoz hasonlóan a vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését és visszautasította a vádat.

A törvényszék a nyomozati szakaszban tett tanú- és gyanúsítotti vallomásait ismertette, a vádlott szerint ekkor mindent elmondott.

Ezenkívül szakértői véleményeket is a megjelentek, illetve a vádlott elé tárt. Dr. Jogg Zsolt elmondta, a nyomozásban szerteágazó szakértői bizonyítás történt, például orvosszakértői vélemény készült. Ezzel kapcsolatban az ügyészség indítványozta, hogy a készítőket hallgassák meg személyesen, s a bíróság a helyszíni szemle fényképeit tárja eléjük, s vessék össze azokat a korábbi véleményükkel.

Fontos szakértői véleményt készítettek még a genetikai szakértők, több jelentős bűnjeltárgy volt, például a sértettek megkötözéséhez használt kötelek, madzagok, az ezeken rögzített DNS-minták a gyanúsítottra terhelő bizonyítékok.

Ugyancsak rá nézve terhelő tartalmú a poligráfos vizsgálatról készült szaktanácsadói vélemény. Készültek még nyom-, biológiai és vegyész szakértői vélemények is, ezek még a nyomozás azon szakaszában, amikor az elkövető felderítése zajlott. Újabb szakértői véleményeket nem kért a vádlott.

Dr. Jogg Zsolt elmondta, az ügyészség kérte a vádlott letartóztatásának fenntartását az elsőfokú ítélet meghozataláig szökés, elrejtőzés veszélye miatt, a bíró ennek helyt adott, ez ellen a vádlott és védője sem fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában