garázdaság

2020.09.25. 17:00

Papuccsal dobálta, majd megpofozta volt élettársát

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy 25 éves férfival szemben, aki azért bántalmazott egy nőt az utcán, mert az lebuktatta az élettársa előtt, hogy félrelépett.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirat szerint, az egyik Mezőkövesdhez közeli községben élő vádlott július 22-én este, miután kiment a lakása elé az utcára észrevette, hogy a közelben a volt élettársa a jelenlegi párjával beszélget. A vádlott hallotta, amint az aktuális párja kérdőre vonta a másik nőt, hogy igaz-e a pletyka miszerint az előző napon a közeli erdőben szexuális kapcsolatot létesített a vádlottal. A volt élettárs a történteket nem tagadta, ezért a vádlott felháborodott, hangosan szidalmazni kezdte volt élettársát, majd lábairól levette a papucsokat és azokat a sértett felé dobta. A nőt a papucsok nem találták el, azonban a vádlott ezt nem hagyta annyiban, odament a sértetthez, a haját megragadva próbálta a földre rántani, miközben kétszer pofon vágta.

A nőnek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztett elő a férfival szemben.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, közérdekű munka és emellett pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában