testi sértés

2020.09.26. 20:30

Csak békíteni akart, de a csontját törték

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy 26 éves férfival szemben, aki egy vita hevében úgy földhöz vágott egy másik férfit, hogy eltört a kulcscsontja.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirat szerint, a vádlott április 11-én délután súlyosan ittas állapotban az egyik ismerőse hejőbábai lakásához ment, ahol az udvaron minden ok nélkül belekötött egy ott tartózkodó férfiba. A vitának tanúja volt a közelben tartózkodó sértett is, aki azért, hogy a tettlegességet megakadályozza, megkérte a vádlottat, hogy menjen haza. Az ittas vádlott azonban ezt igencsak zokon vehette, mert szó nélkül odalépett a sértetthez, megragadta és olyan erővel vágta földhöz, hogy az eséstől a férfi 8 napon túl gyógyuló vállízületi ficamot és kulcscsonttörést szenvedett.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában