házaló rablók

2020.09.14. 19:30

A rendőrök elfogták a közel másfél milliós kifosztás feltételezett elkövetőit

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat.

Forrás: police.hu

Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy budapesti, és egy tápióbicskei személlyel szemben. A gyanúsítottak 2020. augusztus 22-én 15 óra után, különféle termékeket kínáltak eladásra egy miskolci családi ház tulajdonosának. A házalók az idős, mozgásában korlátozott vevő figyelmetlenségét kihasználva ékszert, készpénzt, valamint egy pénztárcát tulajdonítottak el, közel másfél millió forint kárt okozva.

A rendőrök a nyomozás eredményeként a férfiakat elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vételükről is határoztak, majd előterjesztéssel éltek letartóztatásuk indítványozására.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a házaló árusokkal kapcsolatosan az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét!

  • Nem érdemes kockáztatni, válasszák inkább a megbízható, garanciával rendelkező termékeket, szolgáltatásokat!
  • Ne engedjenek be idegent a lakásba!
  • Ha valaki ennek ellenére mégis így szeretne vásárolni, először vegye át és ellenőrizze az árut, és csak utána fizessen, lehetőleg a bejárati ajtón kívül!
  • A pénzt az eredeti tárolás helyéről ne a házaló előtt vegye ki, és csak akkora összeget készítsen elő, ami a termék árát fedezi!
  • Minden gyanús körülmény esetén értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában