életveszélyes előzés

2020.08.30. 16:00

Vizsgálja a rendőrség az életveszélyes előzést

Az interneten terjedő videó nem elég jó minőségű, de keresik a sofőrt.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Keddi számunkban írtunk róla: az interneten terjed a Budapesti Autósok Közössége által közzétett videó, amelyet egy autós fedélzeti kamerája készített a 306-os, miskolci elkerülő úton.

A felvételen az látszik, hogy a kamerás autó előtt egy ponyvás kisteherautó halad, amely beér egy kamiont, majd gondolkodás és késlekedés nélkül előzésbe kezd, méghozzá kanyarban, így nem látja be az útszakaszt. Szemből viszont érkezik egy személyautó, amellyel majdnem frontálisan ütköznek.

Mindkét sofőr jobbra rántja a kormányt, és a személyautó a padkára húzódik le, így kerülve el az ütközést, alig néhány centivel. A videó alapján a sofőr nem előzött tiltott helyen, viszont tekintve, hogy balesetveszélyes helyzetet idézett elő, a közúti veszélyeztetés büntette fennállhat. Így korábban megkerestük a megyei rendőr-főkapitányságot, hogy érdeklődjünk, indulhat-e eljárás az eset kapcsán. Akkor azt válaszolták: nem látták a videót, de megtekintik, és annak függvényében döntenek róla, hogy lehet-e, tudnak-e eljárást indítani a vétkes sofőr ellen.

Még gyűjtik az információt

Most arról tájékoztatták lapunkat, hogy a videón rögzített szituáció alapján valóban megtörtént a közúti veszélyeztetés ténye, így vizsgálják a körülményeket. Azonban nem elég jó minőségű a felvétel ahhoz, hogy beazonosítsák a kisteherautót, így felveszik a kapcsolatot a videót megosztó Budapesti Autósok Közösségével az eredeti felvétel megtekintéséhez vagy további információ beszerzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában