illegális tevékenység

2020.08.28. 17:00

„Úton” a bejelentések

Jogszabályi utakat kereső munkacsoport a láthatatlan jövedelemből gazdagodók nyomában

Bódisz Attila

Forrás: Shutterstock

Három közérdekű bejelentést már benyújtottak, tizenegy pedig előkészítés alatt áll – jelentette be legutóbbi internetes polgármesteri tájékoztatóján, az úgynevezett „PM infón” Szamosvölgyi Péter Sátoraljaújhely polgármestere. A városvezető megismételte hetekkel ezelőtti, lapunk által is idézett nyilatkozatát, amely szerint kezdeményezésére vizsgálatot kérnek a hatóságtól minden olyan állampolgárral kapcsolatban, aki látványosan gyarapszik, értékes ingatlanokat, autókat vásárol úgy, hogy azt nem támasztja alá látható, nyomon követhető jövedelem. A polgármester szerint a már említett eljárásokon felül is lehetnek majd további bejelentések, vagyis akire illenek az általa elmondottak, számíthatnak rá, hogy kopogtatnak náluk az illetékes hatóságok. Főleg ha a kézzelfogható teljesítményt nélkülöző vagyon illegális tevékenységből, vagy akár bűncselekményből származik – tette hozzá.

Jövedelem, három területről

Dankó Dénes alpolgármester ugyancsak a tájékoztatón kijelentette: végiggondolták a láthatatlan vagyonosodás lehetőségeit és arra jutottak, hogy vélhetően alapvetően három csoportba sorolhatók ezek: az egyébként visszaszorulóban lévő uzsora tevékenység, a lányfuttatás, valamint a pszichoaktív anyagokkal való kereskedés. Hozzátette: Szamosvölgyi Péter kezdeményezésére létrejött egy olyan munkacsoport, amely áttekinti, milyen jogszabályi változtatásokkal lehet könnyen kiszűrni a láthatatlan jövedelemből gazdagodókat és ezzel megkeresik a kormányt is támogatásukat kérve a hatékony cselekvéshez. Az alpolgármester megerősítette: nem sátoraljaújhelyi, hanem országos problémáról van szó és erősen demoralizáló a dolgozó emberek számára az, hogy amíg ők keményen dolgoznak, mások látható munka nélkül gazdagodnak. Erre kell közös megoldást keresni – mondta Dankó Dénes.

Kapcsolódó cikkek:

(A borítóképen: A lányfuttatásból származó jövedelem is a sátoraljaújhelyi városvezetés célkeresztjében van)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában