harcias gyrosos

2020.07.03. 19:00

Vádat emeltek a gyros-os ellen, aki a szeletelő késsel vágta fejbe a tornanádaskai férfit

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy budapesti IX. kerületi gyorsétterem 27 éves szakácsával szemben, aki még 2018. július 16. napján este sebesítette meg az egyik reklamáló vevőjét.

Forrás: BRFK

A vádirat szerint aznap este egy baráti társaság tért be a gyorsétterembe, ahol a társaság egyik tagját a szakács nem szolgálta ki, amit a vevő sérelmezett és a panaszkönyvet kérte, de ezt a szakács megtagadta.

Ekkor a szóváltásba bekapcsolódott a baráti társaság másik tagja is – a későbbi sértett – aki a gyorsétteremből kifelé menet a pulton talált fóliatekercset a vádlott felé dobta.

Erre a vádlott a nála lévő 35 centiméter pengehosszúságú, a készülő gyroshús vágására használt késsel közepes erővel a sértett fejére csapott, akinek a bal szemöldökétől a tarkójáig csontig hatoló 13 centiméter hosszú vágott sérülése keletkezett.

Mivel a sérülés tényleges gyógytartama 8 napon belüli, de a támadott testtájékra, az elkövetés eszközére és a sújtás erejére figyelemmel a sértettnek közvetett életveszélyes sérülése is keletkezhetett volna, a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Ahogy akkor beszámoltunk róla az ominózus társaság tagjai tornanádaskai munkások voltak, akik munka után tértek be enni a gyrososhoz, a panaszkönyvet pedig a borsodi település polgármestere, Beri Tamás szerette volna elkérni, aki építési vállalkozói minőségében volt ott akkor a kollégáival.

Fotó: BRFK

Portálunknak az eset után így mesélte el a történteket: „Kértem az eladót, hogy tegye tányérra a pitát, mert úgy szeretnénk megenni, de azt válaszolta, erre nincs lehetőség. Kis szóváltás alakult ki, ezért kértem a panaszkönyvet, mire közölte, hogy ez nem egy könyvtár, és tűnjünk el. Elindultunk kifelé, miközben tettem rá egy nem túl hízelgő megjegyzést, amit visszamondott nekem. Az egyik kollégám még visszaszólt, hogy miért kell így beszélnie. Amikor kiléptünk az utcára, akkor vettem észre, hogy a kolléga nem jött ki. Visszaléptem, és akkor vettem észre, hogy ömlik a fejéből a vér. Mint kiderült, az eladó fejbe vágta a nagy bárdszerű késsel, amivel a gyroshúst szeletelte”.

A vádlott szabadlábon védekezik, a bírósági ülésen történő beismerése és a tárgyalás jogáról lemondása esetére az ügyészség a vádiratban 2 év 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnál.

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában