Újabb bűneset

2020.06.06. 14:00

Rálőttek egy férfira Mezőkövesden is

Gumilövedékes revolverből dördült lövés a Mandula utcában, hajnalban.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Szombat hajnalban egy ismeretlen személy becsöngetett egy Mandula utcai családi házba Mezőkövesden. A családfő jött ki, mire a zavartan viselkedő, jól öltözött, magas, vékony, festőmaszkot és kapucnit viselő férfi azt mondta neki, segítsen neki, eltévedt, a Nefelejcs utcát keresi. Az ott lakó férfi azt mondta, nem tudja pontosan, merre van, de mutatta az irányt. Az ismeretlen továbbra is azt kérte, segítsen neki, de a férfi azt mondta, menjen, mert így is felköltötte a kisgyermekét, s elindult a bejárati ajtó felé. Erre az ismeretlen egy fegyvert vett elő, majd a kerítés fölött ráirányította, s azt mondta: „Na figyelj!” és rálőtt. Az ott lakó a kiáltásra lehúzta a fejét, a lövés így az ajtót érte, s egy lyukat ütött rajta. A lakók ezután többször is értesítették a rendőrséget, de végül csak hatkor mentek ki nagyobb erőkkel.

Fotó: Tóth Balázs

Dobi Tamás, a BAZ megyei RFK sajtóreferense elmondta, reggel érkezett hozzájuk a bejelentés, miszerint egy ismeretlen a Mandula utcai családi házba becsengetett, majd megrongálta a bejárati ajtót. Ismeretlen tettes ellen garázdaság miatt nyomoznak.

Az interneten már terjed egy olyan tézis, hogy a két eset elkövetője ugyanaz lehet, azonban portálunk úgy tudja, a mezőkövesdi elkövető nem teljesen ismeretlen a rendőrök előtt, ellentétben a miskolci esettel, és Mezőkövesden nem is vagyonszerzésre irányult a cselekmény, míg a Csabai kapui idős nőt célzottan a pénze miatt támadták meg.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában