gyújtogató

2020.05.05. 19:00

Öt ember halálát okozta volna a gyújtogató

Letartóztatták a nőt, aki rágyújtotta a családra a házat.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A megyei rendőr-főkapitányságon minősített ember­ölés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő ügyben az ügyészség indítványozta annak a nőnek a letartóztatását, aki gyújtogatással egy családot akart megölni.

A gyanúsítás szerint a nő április elején, a hajnali órákban egy miskolci családi ház nyitott teraszán lévő kanapét meggyújtott azzal a szándékkal, hogy az ingatlanban lakó család bennégjen. A tűz átterjedt a tetőszerkezetre, és a lakásban tartózkodók közül ébren lévő egy felnőtt és egy kiskorú személy a tüzet észlelve felkeltették alvó családtagjaikat – egy férfit és két nőt –, és kimenekültek a lakásból.

A gyanúsított ezelőtt már háromszor okozott szándékosan tüzet ugyanezen lakás udvarán. A család korábban megtalált egy papírlapot is, amelyre kézírással a „meghaltok egészen, megérdemlitek” szöveg volt írva, az ott lakók utóneveivel együtt.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését szökés, elrejtőzés, tanúk megfélemlítése, befolyásolása, esetleg tárgyi bizonyítási eszközök elrejtése, illetőleg a megkísérelt bűncselekmény véghezvitelének veszélye miatt. A Miskolci Járásbíróság az indítványnak helyt adva egy hónapi időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában