Rendőrségi hír

2020.05.01. 16:30

Kétszer ütközött és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínekről

Egy nap alatt kétszer is balesetet okozhatott az az ittas sofőr, akivel szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedést alkalmazott szerdán a Miskolci Járásbíróság.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2018 novemberében a 35. számú főúton haladt személygépkocsijával Nagycsécs irányába. A sofőr ittas volt, rosszul választotta meg az autó sebességét és beleszaladt az előtte haladó személygépkocsiba, amely lesodródott az út melletti vizesárokba. Az autóban ketten ültek, akik közül az egyik sértett 8 napon túl gyógyuló kézsérülést szenvedett. A gyanúsított a baleset helyszínén nem állt meg, azonnal továbbhajtott. Rövid idő múlva egy körforgalomhoz ért, ahol figyelmen kívül hagyva az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla előírását, egy újabb személyautóval ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban a gyanúsított ismét megállás nélkül hagyta el a helyszínt.

A gyanúsítottal szemben maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette, segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és cserbenhagyás vétsége miatt indult eljárás, mely cselekmények elkövetésének megállapítása esetén egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A nyomozás során többször előfordult, hogy a gyanúsított az idézés ellenére nem jelent meg a hatóságok előtt, illetve lakóhelyén sem lehetett megtalálni. Mindezen körülményeket mérlegelve a járásbíróság – az ügyész indítványával egyezően – a gyanúsított bűnügyi felügyeletének elrendeléséről döntött, legfeljebb 2020. augusztus 29-ig.

A bűnügyi felügyelet tartama alatt a gyanúsított a bíróság által kijelölt tartózkodási helyét nem változtathatja meg, a megjelölt időpontokon kívül nem hagyhatja el, és ezen alkalmakkor a település határait sem lépheti át. Amennyiben a bíróság által meghatározott magatartási szabályokat megszegi, őrizetbe vehető. A bíróság döntése értelmében a gyanúsítottnak a bűnügyi felügyelet idejére a mozgását nyomon követő eszközt is viselni kell.

A bíróság döntését a gyanúsított és az ügyész tudomásul vette. A védő nem volt jelen az ülésen, így a végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában