…hogy mindenki hazaérjen!

2020.05.07. 14:30

Fennakadt a rendőri eljárás során, eljárás indult a bódult sofőrrel szemben

Közlekedési járőrök szűrtek ki a közúti forgalomból egy olyan gépkocsivezetőt, aki bódult állapotban vezette járművét Encsen, és több mint hatszáz gramm kábítószergyanús növényi származékot is találtak autójában.

Közúti ellenőrzés

Forrás: ÉM-archívum

Az Encsi Rendőrkapitányság járművezetés bódult állapotban vétség, és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 30 éves hollóházi lakossal szemben. A férfi 2020. május 1-jén 7 óra 30 perckor Encsen, a Rákóczi úton közlekedett, amikor a rendőrök igazoltatták. A sofőr zavartan viselkedett, és az autó jellegzetes szagot árasztott, ezért a járőrök átvizsgálták a kocsit, aminek eredményeként több mint hatszáz gramm kábítószergyanús növényi származékot is találtak. A rendőrkapitányságra előállított sofőrrel szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt pozitív értéket mutatott, ezért a férfitől vér- és vizeletmintát is vetettek, majd a vezetői engedélyét is bevonták.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A hatósági ellenőrzések célja a kiemelt közlekedési szabálysértéseket szándékosan megszegő sofőrök forgalomból történő kiszűrése, ezzel a balesetek megelőzése, a tiszta és biztonságos közlekedésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában