Bűnügy

2020.04.17. 18:00

Vasvillával és kapával érkeztek húsvét vasárnap

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája április 17-én egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a négy férfinak, akik a gyanú szerint húsvét vasárnapján azért fenyegettek meg egy borsodi kistelepülésen élő családot, hogy vonják vissza az ellenük tett feljelentést.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok alapján a sértetti család április 12-én, a délutáni órákban házuk udvarán tartózkodott, amikor ingatlanuk előtt megjelent két férfi, akikkel régóta rossz viszonyban álltak. A gyanúsítottak az utcáról kiabálva fenyegették meg a sértetteket, hogy ha nem vonják vissza az ellenük tett feljelentését, bántalmazni fogják őket és felgyújtják a házukat. Ekkor még nem mentek be a család udvarára, a fenyegetések után távoztak a helyszínről.

Rövid idő elteltével azonban már négyen tértek vissza a házhoz, kezükben különböző szúró- és vágóeszközökkel, többek között vasvillával, kapával, illetve láncfűrész lánccal. Ekkor már nem csak fenyegették a családot, hanem bementek az ingatlan udvarára és az ott tartózkodókat bántalmazták is. A támadás következtében a sértettek közül többen 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A gyanúsítottakkal szemben erőszakkal, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette és kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt indult eljárás, mely cselekmények miatt akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Így a bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak vonatkozásában a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén elrejtőznének a hatóságok elől, illetve a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás lefolytatását. A gyanúsítottak személyi körülményeire figyelemmel az sem zárható ki, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el, vagy fenyegetéseiket megvalósítanák. Mindezen indokok alapján a járásbíróság május 17-ig elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A bíróság végzése ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában