Friss bűnügy

2020.04.11. 16:00

Letartóztatták az ölési szándékkal gyújtogató nőt

Öt ember halálát okozhatta volna a gyújtogató – letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság.

Szaniszló Bálint

tűzoltó

Forrás: Illusztráció/ÉM-archívum

Fotó: Bujdos Tibor

Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája április 11-én egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a nőnek, aki a gyanú szerint április 10-én éjjel szándékosan gyújtott fel egy miskolci családi házat, hogy a bennlakókat megölje.

A rendelkezésre álló adatok alapján öten tartózkodtak abban a családi házban, melynek teraszán található kanapét a gyanúsított szándékosan felgyújtotta. Az így okozott tűz átterjedt a lakás tetőszerkezetére is. A család tagjai, miután felébredtek és észlelték a tüzet, azonnal kimenekültek a házból és értesítették a hatóságokat. A tüzet a kiérkező tűzoltók oltották el.

Korábban is gyújtogatott

A gyanúsított az esetet megelőző napokban többször is okozott tüzet a család házának udvarán, melynek szétterjedését minden esetben a tűzoltók akadályozták meg. A helyszín átvizsgálása során a nyomozó hatóság egy – feltehetőleg a nőtől származó –, a család halálára utaló fenyegető levelet is talált.

A gyanúsítottal szemben több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás, mely cselekmény miatt 10 évtől 20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. A kiszabható büntetés mértékére figyelemmel a bíróság álláspontja szerint a gyanúsított vonatkozásában fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy a gyanúsított szabadon bocsátása esetén a sértetteket megfélemlítené vagy jogellenesen befolyásolná. A nő személyi körülményeire tekintettel az sem zárható ki, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el vagy a már megkezdett cselekményt befejezné. Mindezek alapján a járásbíróság május 11-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

(Borítóképünk illusztráció!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában