NAV fogás

2020.04.30. 12:00

Cigarettát, vágott dohányt, alkoholt találtak a vámosok Borsodban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai és Maya, a keresőkutya egy borsodi településen adózatlan cigarettát, valamint vágott dohányt és alkoholterméket találtak – közölte a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Tiszakóród, 2013. május 13. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és pénzügyõr járõrei egy autót ellenõriznek a magyar-ukrán határ közelében, Tiszakóród határában 2013. május 10-én. A cigaretta autóban történõ csempészése már nem gyakori, de még mindig napi szinten elõfordul. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: illusztráció/MTI

A tájékoztatás szerint a település egyik ingatlanjában több mint 1400 doboz, megközelítőleg kétmillió forintot érő adózatlan cigarettát és 26 liter, ismeretlen eredetű szeszesitalt találtak. Egy másik ingatlan ellenőrzésekor a NAV munkatársai a ház füstölőjében három nagyméretű zsákban 104 csomag, mintegy ötven kilogramm adózatlan vágott dohányra és 32 liter alkoholtermékre bukkantak.

A pénzügyőrök a két ügyben eljárást indítottak, a bírság értéke meghaladhatja a tízmillió forintot. A pénzügyi nyomozók orgazdaság bűncselekményének alapos gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában