fenyegetés

2020.03.13. 17:45

Vasvillával és karóval próbálták jobb belátásra bírni

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája március 12-én egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a két férfinak, akik a gyanú szerint vasvillával és fakaróval fenyegették meg a sértettet, hogy az vonja vissza az egyikük ellen tett feljelentést.

Horváth Imre

Forrás: shutterstock/illusztráció

Bementek az udvarára

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak március 8-án, a délutáni órákban megjelentek a borsodi kistelepülésen élő sértett házánál és megfenyegették, hogy ha nem vonja vissza az egyikük ellen tett feljelentését, bántalmazni fogják őt és a családját.

A gyanúsítottak – további két társukkal – másnap ismét megjelentek a nő háza előtt és tovább fenyegetőztek, majd ígéretüknek nyomatékot adva bementek a sértett udvarára és ott vasvillával, valamint egy fakaróval a kezükben kiabáltak.

A gyanúsítottakkal szemben erőszakkal, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette és kényszerítés hatósági eljárásban vétsége miatt indult eljárás, mely cselekmények miatt akár 6 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Beválthatnák a fenyegetést

Így a bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak vonatkozásában megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén elrejtőznének a hatóságok elől, illetve a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás lefolytatását. Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy a legszigorúbb kényszerintézkedés hiányában újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el, illetve fenyegetéseiket beváltanák. Mindezen indokok alapján a járásbíróság április 12-ig elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A bíróság végzése ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában