Bűntett

2020.03.25. 19:30

Saját osztálytársait lopta meg

Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú nő ellen lopás vétsége miatt.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A vád szerint a vádlott egy miskolci általános iskola tanulójaként 2017 februárjában az egyik délutáni tanóra alatt ellopta az osztálytársa tanteremben tárolt kabátjából a pénztárcáját 3 000 Ft készpénzzel, valamint diákigazolvánnyal és bérlettel. A pénzt édességre költötte.

Pénz után kabát

A vádlott a rákövetkező napon az egyik tanóráról pedagógusi engedéllyel kiment, ezt a lehetőséget arra használta, hogy a folyosón az osztályteremhez tartozó beépített szekrényből elvetette egyik iskolatársa 27 000 Ft értékű télikabátját, és egy üres tanteremben elrejtette. A szünetben az eltulajdonított kabátot felvette, és arra vette rá a saját kabátját, hogy ne vegyék észre a lopást. Az órát tartó pedagógusnak azonban feltűnt, hogy a vádlott kabátban ül a tanteremben, így nála a lopott felsőruházatot megtalálták és a sértett részére visszaadták.

A büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben az ügyészség – más büntetőeljárásban korábban alkalmazott próbára bocsátás megszüntetésének és az ügyek egyesítésének indítványozása mellett – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van és a bűncselekmény elkövetését beismerte – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, közérdekű munka büntetés kiszabására és vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában