emberölési kísérlet

2020.03.30. 19:00

Baltával támadt az apja testvérére

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2018. évtől haragos viszonyban volt az apja testvérével, aki nehezményezte, hogy a vádlott egy másik büntetőeljárásban az apjára terhelő vallomást tett.

2019. január közepén a vádlott egy borsodi faluban ismerőse lakásán tartózkodott, ahová az esti órákban megérkezett az apja testvére. Itt a továbbiakban együtt italoztak, melynek során a vádlott és a férfi között veszekedés alakult ki, ugyanis a férfi szemére vetette a vádlottnak, hogy a saját apját feldobta a rendőrségen, és ezért egyszer arcon ütötte.

Még lesújtott volna

A vádlott kiment a szobából, de nem hagyta el a lakást, hanem egy másik helyiségben maradt. Amikor a férfi el akart menni az ingatlanból, a vádlott a szobában talált balta élével hátulról egyszer fejen ütötte.

A sértett félig megfordult, ekkor azonban a vádlott újból fejen ütötte, amitől hasra esett. A földön fekvő, vérző fejű sértettet a vádlott ismételten meg akarta ütni, azonban ezt észlelte a vendéglátójuk. Az ingatlanban lakó férfi azért, hogy megakadályozza a bántalmazást, bal karját az ütés irányába emelte, ily módon a balta éle a kezét érte. A vádlott ezután eldobta a baltát, és kiszaladt a lakásból. A kezén megsérült férfi a szomszédtól kért segítséget.

Börtönt kér az ügyész

A bántalmazás következtében a vádlott apjának testvére 8 napon túl gyógyuló koponyacsont törést szenvedett, míg a védelmében beavatkozó férfi sérülése is 8 napon túli.

Az ügyészség a vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában