katasztrófavédelmi hírek

2020.03.03. 07:30

A 9. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 91 alkalommal riasztották, amiből 38 tűzoltás volt.

Munkában a tűzoltók – egy korábbi lakástűznél

Forrás: ÉM-archívum

Huszonhat alkalommal avatkoztak be a hivatásos tűzoltók szabad területen keletkezett tűz miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében február 24-én. Az érintett területek nagysága tizenöt négyzetmétertől negyven hektárig terjedt. Farkaslyuk külterületén az ózdi és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók küzdöttek a lángokkal. Munkájukat nehezítette az erős szél. Az egységek végül eloltották a tüzet, amely mintegy negyven hektárt érintett. Alacska határában a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók dolgoztak. A tűz, amely ötven négyzetméteren emésztette fel a száraz növényzetet, egy fóliasátrat is elpusztított.

Kiszáradt kútba esett egy ember Mezőnyárádon, az Akácfa úton február 25-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók mászóöv és mentőkötél segítségével kiemelték a bajbajutottat, majd átadták a mentőknek.

Berendezési tárgyak égtek egy családi ház szobájában Felsőzsolcán, a Zöldfa utcában február 26-án. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók egy embert kimenekítettek az épületből és két sértetlen háztartási gázpalackot is kihoztak. Az egységek három vízsugárral eloltották a tüzet és átvizsgálták az ingatlant. Az eset miatt lakhatatlanná vált a ház, a lakók elhelyezésében rokonaik segítettek.

Tűz keletkezett egy hatlakásos sorházban Ormosbányán, a Középső utcában február 27-én. Berendezési tárgyak és felhalmozott hulladék égett az egyik használaton kívüli lakásban, a lángok a tetőszerkezetre is átterjedtek. A tüzet a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók eloltották, átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A munkálatok idejére hat lakónak kellett távozni az ingatlanból. A tűz a lakott részekre nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg.

Villamossal ütközött egy kisteherautó Miskolcon, a Széchenyi út és a Corvin utca kereszteződésénél február 28-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két embert kézi erővel kiszabadítottak a kisteherautóból és áramtalanították a balesetben érintett járműveket. Az ütközés következtében a villamos letért a pályájáról, az utasok közül senki sem sérült meg.

Tűz keletkezett egy háromemeletes társasház pincéjében Kazincbarcikán, a Jókai téren február 29-én. A helyi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet és átvizsgálták, valamint átszellőztették az épületet. Az egységek hét lakót menekítettek ki a házból, a veszély megszüntetése után mindenki visszatérhetett az otthonába. Az eset során senki sem sérült meg, a tűz nem terjedt tovább a pincéből.

Teljes terjedelmében égett egy tíz négyzetméter alapterületű melléképület és a mellette álló kazánház tetőszerkezete Mezőkeresztesen, a József Attila utcában március 01-jén. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a tüzet és átvizsgálták a lakóházat. Az eset során senki sem sérült meg, az ingatlan lakható maradt.

(Borítóképünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában