Emberölés

2020.02.25. 13:00

Egy kenyérsütő okozta a gyermek halálát

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat egy 43 éves nő ellen.

Forrás: Pixabay/illusztráció

A vádirat szerint a vádlott nő négy kiskorú gyermekével és édesanyjával élt egy miskolci családi házban. Rossz anyagi helyzetük miatt nem tudtak a gázért fizetni. A hideg miatt a nő úgy döntött, hogy más módon fogja a szobák fűtését biztosítani.

Az édesanyjával közösen használt szobában egy gofrisütővel fűtött, míg fia szobájába éjszakára egy elektromos kenyérsütőgépet vitt be, amelyet a gyermek ágyától öt centiméterre, a laminált padlóra tett. Bekapcsolta, a sütőrészét felnyitotta, hogy a meleg azon keresztül áramoljon kifelé. Gyermekét lefektette, és eltávozott a szobából. Hajnalban az ágytakaró rácsúszott a kenyérsütőre, ettől tűz keletkezett. A tűz átterjedt az ágyneműre, a matracra és a bútorzatra, melynek következtében a szoba teljesen lángba borult.

A vádlott asszony megpróbálta menteni a gyermekét, de a nagy füst miatt nem tudott bejutni a szobába, és mivel a tűz egyre hevesebben lángolt, az édesanyjával együtt ki kellett menekülniük a lakásból. A gyermekszobában alvó ötéves gyermek felébredt a tűzre, megpróbált menekülni az ablak irányába, de a szobából már nem jutott ki. A gyermek szén-monoxid-mérgezés és az égési sérülések következtében a helyszínen meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában