előkészítő ülés

2020.02.01. 10:00

Bozótvágó késsel akarta levágni haragosa fejét

A sértett három fejsebet szerzett, és a karja is megsérült, amellyel védte magát.

Tóth Balázs

A bíróságon…

Fotó: Tóth Balázs

Nem született döntés az előkészítő ülésen, így tárgyalások lesznek annak az ózdi férfinak az ügyében, aki bő egy évvel ezelőtt macsetével támadt egy másik emberre.

A fejére sújtott le

A Miskolci Törvényszéken kedden tartották az előkészítő ülést, amelyen a vádlott L. Richárddal az ügyész ismertette a vádiratot, illetve az elmeorvosi szakvéleményt. Utóbbi szerint személyiségzavaros, de beszámítható.

A vádirat szerint 2018. november 9-én a sértett és három társa Ózdon italoztak egyiküknél, majd hajnalban hárman elindultak a temető felé.

A Dobó utcán az egyik házból kikiabáltak nekik, mert hangoskodtak, szóváltás után pedig egy ismeretlen személy, de nem a vádlott kijött, és megverte a sértettet. Ekkor elindultak visszafelé, amikor azonban egy másik házból kijött a vádlott egy egyméteres bozótvágó késsel. A társaság szaladni kezdett, de a sértett elbotlott, L. Richárd pedig ölési szándékkal 4-5, legfeljebb közepes erejű csapást mért a fejére, azt kiabálva, hogy meg fog halni, mert levágja a fejét. A sértett három fejsebet szerzett – egy háromszor öt centiméteres csontdarab le is vált –, és a karja is sérült, amellyel védte magát. Egy utcabeli hívta ki a rendőrséget és a mentőket.

Nem a valóságot mondta?

Az ügyészség szerint az emberölés kísérletével vádolt, többszörösen visszaeső férfi részben beismerte a cselekményt. Ugyanakkor mértékes indítványt nem tett az ügyész, mert előkészítő ülésen nem fejezhető be az ügy.

L. Richárd a bíróságon is elmondta, részben beismeri a cselekményt, de a sértett nem a valóságot mondta el vallomásában. Ő maga az eredeti vallomását fönntartja.

Védője szerint a cselekmény minősítése nem megfelelő, mert védence részben jogos védelmi helyzetben volt. Mivel a vallomások és a bizonyítékok is ellentmondanak egymásnak, ezért ők is tárgyalásokat tartanak szükségesnek. Az első tárgyalást április 9-én tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában