előkészítő ülés

2020.02.01. 10:00

Bozótvágó késsel akarta levágni haragosa fejét

A sértett három fejsebet szerzett, és a karja is megsérült, amellyel védte magát.

Tóth Balázs

Nem született döntés az előkészítő ülésen, így tárgyalások lesznek annak az ózdi férfinak az ügyében, aki bő egy évvel ezelőtt macsetével támadt egy másik emberre.

A fejére sújtott le

A Miskolci Törvényszéken kedden tartották az előkészítő ülést, amelyen a vádlott L. Richárddal az ügyész ismertette a vádiratot, illetve az elmeorvosi szakvéleményt. Utóbbi szerint személyiségzavaros, de beszámítható.

A vádirat szerint 2018. november 9-én a sértett és három társa Ózdon italoztak egyiküknél, majd hajnalban hárman elindultak a temető felé.

A Dobó utcán az egyik házból kikiabáltak nekik, mert hangoskodtak, szóváltás után pedig egy ismeretlen személy, de nem a vádlott kijött, és megverte a sértettet. Ekkor elindultak visszafelé, amikor azonban egy másik házból kijött a vádlott egy egyméteres bozótvágó késsel. A társaság szaladni kezdett, de a sértett elbotlott, L. Richárd pedig ölési szándékkal 4-5, legfeljebb közepes erejű csapást mért a fejére, azt kiabálva, hogy meg fog halni, mert levágja a fejét. A sértett három fejsebet szerzett – egy háromszor öt centiméteres csontdarab le is vált –, és a karja is sérült, amellyel védte magát. Egy utcabeli hívta ki a rendőrséget és a mentőket.

Nem a valóságot mondta?

Az ügyészség szerint az emberölés kísérletével vádolt, többszörösen visszaeső férfi részben beismerte a cselekményt. Ugyanakkor mértékes indítványt nem tett az ügyész, mert előkészítő ülésen nem fejezhető be az ügy.

L. Richárd a bíróságon is elmondta, részben beismeri a cselekményt, de a sértett nem a valóságot mondta el vallomásában. Ő maga az eredeti vallomását fönntartja.

Védője szerint a cselekmény minősítése nem megfelelő, mert védence részben jogos védelmi helyzetben volt. Mivel a vallomások és a bizonyítékok is ellentmondanak egymásnak, ezért ők is tárgyalásokat tartanak szükségesnek. Az első tárgyalást április 9-én tartják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában