Tárgyalás

2020.02.04. 08:00

Bíróság előtt a testvérek: pénzt, ékszert raboltak

Saját házában törtek rá az egyedül élő 80 éves asszonyra, és erőszakkal elvitték az értékeit.

Forrás: shutterstock/illusztráció

A fiatalkorú férfi 2019. január 7-én szólt a nővérének, hogy az utcájukban talált egy házat, ahol egy idős asszony egyedül él, és el lehetne hozni az értékeit. A vádlottak megbeszélték, hogy még aznap este végrehajtják tervüket.

A testvérpár a késő esti órákban az idős asszony házához ment, maszkot húztak a fejükre, majd a fiatalkorú férfi a nála lévő klopfolóval kifeszítette a ház bejárati ajtaját. A sértett a zajra kilépett a szobából, mire a férfi a földre szorította, és pénzt követelt tőle. Az idős sértett félelmében odaadta a nőnek a pénztárcájában lévő 8500 forintot, aki a sértett aranyfülbevalóját is elvette.

Miközben a fiatalkorú férfi lefogta a sértettet, a nővére a házban további értékek után kutatott. Mivel más értéket nem találtak, elszaladtak a helyszínről.

A letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben rablás és magánlaksértés bűntette miatt indult büntetőeljárás. Bűnösségük megállapítása esetén a fiatalkorú férfi 5 évig, míg felnőttkorú társa akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság a vádlottak letartóztatását továbbra is fenntartotta. A végzéssel szemben a női vádlott fellebbezést jelentett be. A bíróság február 13-án 8 órától tartja az előkészítő ülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában