katasztrófavédelmi hírek

2020.02.18. 07:30

A 7. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 167 alkalommal riasztották, amiből 64 műszaki mentés volt.

Tűz illusztráció

Forrás: Illusztráció/ÉM-archívum

Harminc helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók a viharos széllel összefüggő káresetek miatt február 11-én. A legtöbb munkát a kidőlt fák eltávolítása adta az egységeknek. Borsodivánkán, a József Attila úton, Miskolcon, a Latabár utcában, Mályiban, a Móra Ferenc utcában, Sátoraljaújhelyen, a Jókai utcában, valamint Tiszaújvárosban, a Rózsa úton, közintézmény tetőborítását bontotta meg a nagy erejű szél. A tűzoltók mind az öt helyszínen eltávolították a veszélyt jelentő tetőszerkezeti elemeket. Kazincbarcikán, az Egressy úton egy közlekedési jelzőlámpa szakadt le a viharban. A helyi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével távolították el a lámpatestet. Az események során senki sem sérült meg.

Ruhatároló helyiség égett egy családi házban Edelényben, a Korányi Sándor úton február 12-én. A tárolóban lángoló ruhaneműket és berendezési tárgyakat a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók eloltották és átvizsgálták az épületet. A tűzben senki sem sérült meg, az ingatlan lakható maradt.

Tűz keletkezett egy családi ház szobájában Filkeházán, a Rózsa Ferenc utcában február 14-én. A helyiségben ruhanemű és papírhulladék kapott lángra, a tűz a födémszerkezetre is átterjedt. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet és átvizsgálták az épületet. Az eset során senki sem sérült meg, azonban az ingatlan részben lakhatatlanná vált. Két lakó elhelyezésében rokonaik segítettek.

Teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház Ózdon, a Március 15. utcában február 15-én. A helyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat és átvizsgálták a huszonöt négyzetméter alapterületű épületet. Az eset során senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy lakóház Miskolcon, a Kishajtás dűlőben február 15-én. A lángok a berendezési tárgyakról a tetőszerkezetre is átterjedtek. A tüzet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották és egy sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak az épületből. A tűzben senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy kazánházként funkcionáló melléképület tetőszerkezete és egy tároló helyiség Szendrőn, a Rákóczi utcában február 16-án. A helyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet, a lángok a főépületre nem terjedtek át. Az eset során senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában