katasztrófavédelmi hírek

2020.02.11. 07:30

A 6. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 270 alkalommal riasztották, amiből 117 műszaki mentés volt.

Fotó: Vajda János

Kigyulladt egy elhagyatott családi ház Radostyánban, az Ady Endre utcában február 3-án. A hatvan négyzetméter alapterületű épület teljes terjedelmében égett. A tüzet a miskolci és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek átvizsgálták az ingatlant, az eset során nem történt sérülés.

Teljes terjedelmében égett egy családi ház tetőszerkezete Varbón, a Szemere utcában február 5-én. A lángok a beépített tetőtérre is átterjedtek. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, átvizsgálták az épületet és két sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak az ingatlanból. Az eset során senki sem sérült meg.

Hetvenhárom helyszínen dolgoztak a hivatásos tűzoltók az időjárással összefüggő események miatt február 5-én. Az egységeknek a legtöbb esetben kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk, épületkár huszonhét helyszínen keletkezett. Szerencsen a Kossuth Lajos közben kerítést döntött ki a viharos szél, Tokajban a Bajcsy-Zsilinszky úton egy fa és egy villanyoszlop dőlt az úttestre. Sátoraljaújhelyen a Zrínyi utcában egy háztetőt bontott meg a szél, Mezőszemerén, Miskolcon, Bükkaranyoson pedig villanyvezetékre dőlt fa adott munkát a tűzoltóknak. Mezőkövesden gázórára dőlt fát, Bükkszentkereszten melléképületre és garázsra dőlt fákat távolítottak el az egységek. Sátoraljaújhelyen a Hársfa utcában egy családi ház kéménye rongálódott meg a szélben, ezt a helyi hivatásos tűzoltók visszabontották a további károk megelőzése érdekében. Az események során senki sem sérült meg.

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében Sajóvámoson, a Zrínyi Ilona utcában február 6-án. A tizenkét négyzetméter alapterületű, kazánházként funkcionáló helyiségben tűzifa és szénbrikett gyulladt meg. A tüzet a miskolci hivatásos tűzoltók eloltották és átszellőztették a pincét. Az eset során nem történt sérülés, az ingatlan lakható maradt.

Teljes terjedelmében égett egy tizenhat négyzetméter alapterületű hétvégi ház Kazincbarcikán, a Kis-Bondor dűlőben február 7-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet és átvizsgálták az épületet. Az eset során senki sem sérült meg, a lakó elhelyezésében rokonai segítettek.

Teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméter alapterületű családi ház egyik szobája és tetőszerkezete Tiszacsermelyen, a Rákóczi Ferenc utcában február 7-én. A sátoraljaújhelyi és a cigándi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral eloltották a tüzet, átvizsgálták az épületet és két sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak az ingatlanból. Az eset során senki sem sérült meg, egy lakó elhelyezésében rokonai segítettek.

Tűz ütött ki egy családi házzal egybeépített, huszonöt négyzetméteres melléképületben Mezőzomboron, a Rákóczi utcában február 8-án. A szerencsi hivatásos tűzoltók két vízsugárral megfékezték és eloltották a tüzet, a lángok nem terjedtek át a lakóépületre.

Berendezési tárgyak, bútor és szemét kapott lángra egy négyemeletes társasház pincéjében, Sajószentpéteren, a Bányász utcában február 8-án. A tüzet a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók oltották el, a munkálatok idejére az épületet kiürítették. Hat lakásból tíz embernek kellett ideiglenesen távozni, az eset során nem történt sérülés.

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy lakóházban Sályon, a Toldi Miklós utcában február 8-án. A lángokat, amelyek a födémszerkezetre is átterjedtek, a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók oltották el. A tűzben senki sem sérült meg, azonban az épület lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonaik segítettek.

Tűz keletkezett egy családi ház egyik szobájában Tornanádaskán, a József Attila utcában február 9-én. A bódvaszilasi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a helyiségben lángoló berendezési tárgyakat és átvizsgálták az épületet. A tűzben senki sem sérült meg, viszont az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonaik segítettek.

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy társasház földszinti lakásában Miskolcon, a József Attila utcában február 9-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral eloltották a tüzet, valamint átvizsgálták és átszellőztették a helyiségeket. A beavatkozás idejére tizenhat lakásból összesen huszonhat embernek kellett távozni.

Teljes terjedelmében égett egy huszonnégy négyzetméter alapterületű lakóház Ózdon, a Mekcsey István utcában február 9-én. A helyi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat és átvizsgálták az épületet. A tűzben senki sem sérült meg, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakó elhelyezésében rokonai segítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában