lopás

2020.02.05. 16:00

48 órán belül elítéltek a telefontolvajt

48 órán belül elítélték a férfit, aki a vonaton fosztott ki egy alvó utast.

Forrás: Illusztráció

A Miskolci Járásbíróság bíróság elé állítás keretében ítélettel döntött annak a férfinak a büntetőjogi felelősségéről, aki egy alvó utastól vette el a mobiltelefonját.

Az ítélet szerint a sértett január 28-án a kora reggeli órákban a Budapestről Kassára tartó vonaton utazott, amikor zenehallgatás közben elaludt. A vádlott ezt kihasználva bement a fülkébe, és elvette a sértettől annak 35.000,- forint értékű telefonját. A sértett csak Miskolcon vette észre, hogy eltűnt a készülék, melyet azonnal jelzett a kalauznak. A telefont vádlottnál megtalálták és a sértettnek visszaadták. A férfit a sértett kifosztása miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett, és tettét megbánta. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a férfi ittas állapotban követte el a cselekményt.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában