Indokolatlan

2020.01.21. 08:30

Úgy gondolta, kutyának hívták, ezért ütött

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt a 29 éves férfi ellen garázdaság miatt.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Az ügyészség vádirata szerint a vádlott 2019 novemberében, délután, a Megyaszón lévő egyik üzemanyagtöltő állomáson odalépett az autóját éppen tankoló férfihoz, és minden bevezetés nélkül azt kérdezte tőle: „Te voltál az, aki kutyának hívtál?” A megszólított férfi alaposan meglepődött, ugyanis nem is ismerte a vádlottat, így értelemszerűen nem is mondott róla semmit, tehát a kérdésre nemmel válaszolt. Erre azonban a vádlott nemhogy megnyugodott volna, ellenkezőleg: ököllel állon ütötte a férfit.

Az eseményt látta a benzinkúton dolgozó nő, azonnal szólt a sértett épületben tartózkodó testvérének. A férfi kiment a kúthoz, hogy testvére védelmére keljen, azonban a vádlott őt is megpróbálta megütni – neki azonban sikerült elhajolnia a támadás elől. Az eseményektől a benzinkutas nő eközben annyira megrémült, hogy ijedtében magára zárta a töltőállomás ajtaját.

A vádlottat a rendőrök előállították, a bántalmazott és bántalmazni próbált férfiak orvosilag értékelhető sérülést nem szenvedtek el. A már korábban több alkalommal garázda cselekményekért elítélt, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában